NEDEN BU OKULU TERCİH ETMELİYİM?

12.06.2020 417

MEZUN OL İŞİN HAZIR,

Son yıllarda en hızlı büyüme gösteren ekonomik faaliyetlerden biri olan turizm, ülkemizin de en önemli gelir kaynaklarından biridir. Turizm sektörünün en önemli işletmeleri olarak ise oteller ve diğer konaklama tesisleri ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında eğlence, ulaşım, kültürel faaliyetler, geziler de turizm faaliyetlerinde önemle yer almaktadır.

Ülkemizi çeşitli amaçlarla ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artış göstermekte ve farklı ülkelerden turist gelmektedir. Buna paralel olarak turizm sektörünün bel kemiğini oluşturan oteller ve diğer konaklama tesislerinin sayısı da her geçen yıl artmaktadır. Turizm sektörünün her geçen yıl büyüme göstermesi bu sektördeki yetişmiş eleman ihtiyacının da artmasına sebep olmaktadır.

Ülkemizde her yıl yaz turizmi sezonunun başladığı Nisan ayından Ekim-Kasım aylarına kadar geçen dönem içerisinde özellikle otellerin büyük oranda yetişmiş ara eleman ihtiyacı bulunduğunu biliyoruz. Hatta birçok otelin ucuz işçilik ve sorunsuz çalışmalarından dolayı her yıl sezon açılışından önce Türki Cumhuriyetlerden toplu olarak personel getirdiğine de şahit olmaktayız.

Okulumuz turizm sektörüne yönelik ara eleman yetiştirmekte olup, turizm sektörünün çok sayıda eleman ihtiyacı olduğunu da dikkate alacak olursak, okulumuzdan mezun olan her bir öğrencinin bu sektörde iş bulamama ihtimali bulunmamaktadır.

Okulumuzda öğrenim gören öğrenciler 10. Sınıfın bitiminde ve 11. Sınıfın bitiminde iki sezon 5'er ay olmak üzere yaz döneminde işletmelerde beceri eğitimi yapmakta ve bu eğitim sırasında asgari ücretin üçte ikisi oranında maaş almaktadır (2020 yılı itibariyle bu rakan 1765 TL civarındadır). Ayrıca çalıştıkları oteller öğrencilerin konaklama ve yemek ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Kısaca öğrencilerimiz daha mezun olmadan sektörün içinde çalışarak para kazanmaya başlamaktadırlar.

Yukarıdaki açıklamaları özetleyecek olursak, turizm sektörü kolay iş bulunabilen, maddi getirisi tatmin edici olan, sektör içerisinde kariyer olarak hızlı yükselme imkânı bulunan bir sektördür. Bu doğrultuda okulumuzda iyi bir eğitim alan, staj çalışmasını da otellerde verimli bir şekilde gerçekleştiren her bir öğrenci okulu bitirir bitirmez bu sektörde hem iş bulabilmektedir.